LEGOlisering bij NS

Op het NS kantoor in Amersfoort wordt hard gewerkt aan het project B@M, een systeem dat in geval van calamiteiten op het spoor zorgt voor aanpassingen in de dienstregeling.

We werken daar Agile, in SCRUM-sprints van twee weken. Dat is af en toe flink aanpoten, maar gelukkig geldt hier ook: serious business, serious fun.

Zo hebben we elke twee weken een kennissessie over uiteenlopende onderwerpen, en organiseren we regelmatig avonden voor een bordspelletje. In beide gevallen als het even kan met pizza van het huis.

Ander voorbeeld? In de categorie fun zijn we onlangs begonnen aan een groot LEGO-project! Serious ook: we hebben de grootste set die op de markt te krijgen is, de Tower Bridge, aanschaft.

Afhankelijk van het sprintresultaat mag elk team aan het einde van een sprint een aantal blokjes leggen. Wel strikt volgens de handleiding natuurlijk, er wordt ook hier gereviewd!

De regels zijn als volgt:

  • Percentage gehaald van de commitment *25 blokjes. Dus %80 gehaald van de sprint geeft je recht op 20 blokjes.
  • Bonus 100% of meer gehaald: 5 blokjes.
  • Bonus Epic afgesloten: 10 punten per epic.
  • Bonus demo geven: 5 punten.
  • Bonus velocity meer dan gemiddelde over de afgelopen 3 sprints: 5 punten.

Op de foto’s kun je zien dat we al hard op weg zijn met de eerste toren. Over ongeveer een jaar moet het bouwwerk er helemaal staan. En dan? Dan zetten we er een nog grotere LEGO-kit naast natuurlijk 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *