We zijn ons ervan bewust dat er een wereld om ons heen is. Eentje die verder gaat Software Development, IT WorkshopsJava en LEGO. Een non-digital wereld waar we óók graag van betekenis voor anderen willen zijn. 

Jaarlijks rond Kerstmis kiezen we er daarom voor om niet onszelf te verwennen met een mooi cadeau (dat heeft Sinterklaas al gedaan) maar om iets terug te doen. Terug te geven aan de maatschappij.

Afgelopen jaar kwam een collega met het idee om dit jaar allemaal een Basic Life Support-training te volgen. Want, wanneer er zich een levensbedreigende situatie in onze omgeving voordoet, zijn we dan in staat om eerste hulp te bieden.

Zo gezegd, zo gedaan

Tijdens de trainingen hebben we geleerd welke stappen we moeten doorlopen wanneer we geconfronteerd worden met een slachtoffer dat een hartstilstand heeft. We hebben geleerd hoe we borstcompressies (hartmassages) en beademing kunnen geven en hoe een AED (Automatische Externe Defibrillator) werkt.

In twee weken tijd hebben onze collega’s op diverse plekken in Nederland deze reanimatietraining gevolgd. Dus Nederland heeft er weer 25 gemotiveerde hulpverleners bij!

Soort van 5 hart

<- Doodserieuze concentratie

10 hart

<- Teamwork

AED laat je niet in de steek

<- Stappenplan & 30:2 uitpuffen

IT hulpverleners

<- He made it! He survived 😉