Craftsmen running for life

Craftsmen steunt kankeronderzoek door deelname Kika Run Utrecht

Al na kort overleg werd een van onze te sponsoren doelen voor 2019 duidelijk: de Run for KiKa 2019. KiKa is een stichting die onderzoeken naar kinderkanker financiert om de behandelingen bij kinderen te verbeteren. Daarnaast zet KiKa zich in om geld in te zamelen voor:

  • Wetenschappelijk onderzoek naar genezing van kinderkanker
  • Verbetering van de kwaliteit van behandelingen
  • Vermindering van bijwerkingen na behandelingen
  • Ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum
  • Voorlichting over kinderkanker

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker waarvan ongeveer 75% geneest. Dit betekent dat 25% van deze kinderen het niet overleeft. Als we iets kunnen betekenen om die cijfers te verbeteren, dan doen we dat natuurlijk graag.

Paul: `Ik doe mee met Run for KiKa omdat ik graag een persoonlijke, positieve en gezonde bijdrage wil leveren aan kinderen die met deze vreselijke ziekte geconfronteerd worden.`

De uitdaging

De Run for Kika vindt jaarlijks plaats op diverse locaties in het land. Vanwege de centrale ligging heeft Craftsmen het Maxima-park in Utrecht gekozen. Samen met medewerkers, partners én kinderen kon de voorbereiding beginnen.

Naast de fysieke voorbereiding en vele uren training vooraf was het natuurlijk van belang voldoende geld in te zamelen voor KiKa. En gelukkig verstaan Craftsmen de kunst om anderen te enthousiasmeren.

Team Craftsmen werd ingeschreven en de aanmeldingen stroomden binnen. Onze groep bestond al snel uit 25 deelnemers.

Gerry: `Ik loop mee omdat ik al een paar keer heb meegemaakt dat mensen in mijn omgeving deze vreselijke ziekte kregen. En ik vind het vooral erg voor kinderen die nog een heel leven voor zich hebben. Om het voor hen beter te maken wil ik daar wel mijn steentje aan bijdragen.`

Naast aanmelden voor de run was het als gezegd zaak zoveel mogelijk bronnen aan te boren om ons financieel te ondersteunen. Alle social media-kanalen werden ingezet om zoveel mogelijk bedrijven, familieleden, collega’s en vrienden te benaderen.

Met succes: ongelooflijk wat een steun wij allen kregen om ons doel te bereiken. Dit motiveerde ons nog meer om met elkaar deel te nemen aan deze run!

Zelfs enkele uren vóór de start kwamen de donaties nog binnen. Super!!

Ard: `Mijn zus heeft kanker gehad en daarom weet ik hoe belangrijk KiKa is. Samen met mijn collega’s willen we KiKa onder de aandacht brengen en geld ophalen.`

Na de vele uren voorbereiding was het zondag 16 juni 2019 eindelijk zover. Een mooie dag (vaderdag) op een toplocatie: het Maxima-park in Vleuten. Het terrein werd geopend om 11:30 uur en al snel stroomde de verzamelplaats vol met enthousiaste deelnemers en toeschouwers.

Mooi om te zien was hoe de deelnemers goed voorbereid en in gesponsorde outfits zich klaarmaakten voor de start van de run.

Na een goede warming-up (“Welkom in de feesttent…. naaaaaaar links…. naaaaaaaar rechts”) konden de in totaal 1.250 deelnemers in kleine groepen van start gaan. Als eerste startten de lopers van de 10 km, daarna direct gevolgd door de deelnemers van de 5 km.

Jacco: `Samen met mijn gezin en collega’s van Craftsmen doen we mee aan Run4KiKa. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan het realiseren van het doel van KiKa, het verhogen van het genezingspercentage van kinderen met kanker naar (minstens) 95%.`

Het parcours liep door het mooie Maxima-park waar veel toeschouwers de lopers aanmoedigden. Langs de kant werden mensen toegejuicht en werden foto’s en filmpjes van de lopers en hun prestaties gemaakt.

De eerste kilometers gingen de meeste lopers goed af, maar na ongeveer 2,5 km bleek dat er enkele hindernissen op het parcours waren. Smalle bruggetjes die soms een behoorlijke klim, maar ook zeker een stevige afdaling vormden voor de lopers.

Mede dankzij de aanmoedigingen waren deze obstakel(tje)s natuurlijk makkelijk te overwinnen.

Snel daarna werd het geluid van de muziek en de toeschouwers sterker en leek het erop alsof de finish al naderde. Helaas… Voordat het zover was moest er nog even een kleine omweg worden gemaakt om het aantal af te leggen kilometers te behalen.


Vrij vlot daarna kwam er zicht op de finish en hielp de toegestroomde menigte om ook de laatste kilometer succesvol af te leggen.

Richard: `Door meer onderzoek naar deze ziekte kunnen we hopelijk steeds vaker voorkomen dat kinderen ziek worden én kunnen we hopelijk voorkomen dat zij op latere leeftijd nog steeds met de gevolgen en bijwerkingen van de zware medicijnen moeten leven.`

Met een enorm overwinningsgevoel werd onder luid gejuich de finish behaald en kon de medaille in ontvangst worden genomen. Wat een prachtig gevoel om met zoveel mensen dit belangrijke doel te ondersteunen.

Na afloop werd de balans opgemaakt en kunnen we als Craftsmen trots melden dat we door deelname aan deze run en ondersteund door 308 (!) sponsors een bedrag van EUR 6.180,07 hebben opgehaald.

Een prachtig resultaat dat we niet zonder al onze sponsors en alle belangstellenden en aanwezigen hadden kunnen bereiken. Mede namens KiKa dank voor deze support!!

Pieter: `Leuk om je samen in te zetten voor een goed doel!`

NB Aan het einde van de dag bleek dat het totale bedrag dat opgehaald was tijdens de KiKa Run in Utrecht uitkwam op EUR 191.183,64. Een enorm bedrag waarvoor veel mooie dingen gedaan kunnen worden.

Met deze bekendmaking kwam een einde aan een mooie dag waar we nog vaak vol trots aan terug zullen denken.

Yes!!!

Met elkaar hebben we de wereld weer een beetje beter gemaakt!!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *