Viva las Vlieland

Op 9 september ging het dan eindelijk (na 1.5 jaar uitstel) alsnog gebeuren: ons 5-jarig-jubileum-uitje!

Tot het laatste moment was het onduidelijk waar we exact naartoe zouden gaan. Een eerste hint was een lengtegraad(lijn) over de Nederlandse kaart. Eén punt op deze lijn zou de locatie zijn.

raadjeplaatje

Om de exacte locatie te delen, had collega Gerard een Java coding-puzzle gemaakt, zodat de collega’s de breedtegraad konden bemachtigen.

De opdracht leek vrij simpel: zoek in een bestand met komma-gescheiden breedtegraden naar een breedtegraad die een oneven aantal keer voorkomt in het bestand. Dat is de breedtegraad die nodig is om samen met de de lengtegraad de exacte locatie te achterhalen.

Klinkt hartstikke simpel, tot je erachter komt dat er ~40 miljoen breedtegraden in het bestand staan en dat je niet zomaar 5GB aan tekst in het geheugen kunt laden 😏.

Diverse collega’s gingen tot in de late avonduurtjes door om deze puzzel op te lossen. Zelfs fervente Engineers met liefde voor Frontend haalde JavaScript uit de kast om de oplossing eens over een ‘andere boeg’ op te lossen…

Het leverde interessante uitdagingen op (lees: heap size problems) – maar uiteraard is het de collega’s toch gelukt!

Het goede resultaat bracht je op Vlieland. En op 7 september vertrokken we dan naar het eiland.

Wat een paar mooie dagen hebben we gehad! Wind, regen, zon, goede temperatuur en zeehonden, veel zeehonden!

Zie de foto’s. Die zeggen immers meer dan 1000 woorden.

Uiteraard werden er tijdens de borrel en de etentjes nog volop mooie verhalen ‘van vroeger’ uit de oude doos gehaald. Maar daar kunnen we niet alles over vrijgeven, want what happens in Vlieland, stays in Vlieland 😉

Collega’s bedankt voor dit geweldige weekend, en de grote stroom successen de afgelopen jaren! Op naar de volgende 5 jaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *