REST-assured Barca, here I come!

 JBCNConf

Hoe leuk is het om je eigen Java-kennis te mogen delen? Geweldig natuurlijk. Zeker als dat ook nog eens op een internationaal podium kan.

Deze kans krijg ik binnenkort in Barcelona!

Tijdens de JBCNConf mag ik mijn Zuid-Europese collega’s inspireren over mijn voorliefde voor REST-assured. Ik geef er een presentatie en live coding-demo over.

JBCNConf is een Java-conferentie in Barcelona, georganiseerd door de Barcelona Java User Group (BarcelonaJUG). In juni vindt de derde editie plaats, er zijn ongeveer 64 sprekers en er is ruimte voor 300 attendees.

Het aardige is dat de conferentie kleiner is dan bijvoorbeeld JavaOne en Devoxx. Daarom trekt het een ander soort ontwikkelaars aan.

Andere contacten, met andere nieuwe inzichten.

Mijn live presentatie

REST-assuredIk mag het in Barcelona dus hebben over REST-assured. Dit is een framework waarmee je met een Java DSL human-readable tests kan schrijven voor REST-services.

Met name in een microservice landschap is service testing en contract-first testing onontbeerlijk. REST-assured biedt hier een honderd procent Java-based oplossing voor.

REST-assured is direct toepasbaar op bestaande projecten.

Je test immers tegen een REST-interface en dat betekent dat REST-assured impliciet loosely coupled is met de productiecode.

Craftsman aan het werk

Mijn doel is om attendees te motiveren het framework in hun REST-landschap te gaan gebruiken en om bestaande, wellicht zelf gemaakte oplossingen, te saneren.

Om succesvol met live coding te werken is het handig om goed te kunnen werken met live templating in je IDE, je hoeft dan niet alles handmatig te typen. Verder moet je kunnen omgaan met zaken die niet werken zoals je van tevoren had bedacht.

Daarom is het slim om een Git repository achter de hand te houden. Dan kun je terugspringen naar een werkend geheel als je codewise van het padje af bent.

Inspiratie voor het oprapen

Java 8/9, microservices, SpringBoot, Kubernetes en MesosNaast het spreken in Barcelona verwacht ik er zelf ook genoeg te leren.

Het doel van deze conferentie is tenslotte om Java-ontwikkelaars in Spanje en de rest van Zuid-Europa kennis te laten opdoen over trending topics als Java 8/9, microservices, SpringBoot, Kubernetes en Mesos.

Ook is het een mooie gelegenheid om kennis uit te wisselen met Java-developers. Ik kijk vooral uit naar de lezingen van keynote-speakers Venkat Subramaniam en die van Simon Maple en Trisha Gee.

Extra leuk is het dat er ook een grote groep Nederlandse sprekers is, waaronder Bert-Jan Schrijver, Jeroen Resoort en Hanno Embregts. De inspiratie ligt voor het oprapen bij deze conferentie!

Verder ben ik erg benieuwd naar de visie van Java-ontwikkelaars in Zuid-Europa. Mede door de afstand zie en spreek ik hen bijna nooit, maar wat geeft hen energie en motiveert ze? Tegen welke problemen lopen ze aan?

En is het werken bij klanten in een Zuid-Europees land anders dan bij ons?

Vragen waar ik antwoord op hoop te krijgen.

Kennis delen!

Ben je benieuwd hoe het mij vergaat in Barcelona en of ik erachter kom hoe Java-developers in Zuid-Europa te werk gaan? Volg dan deze blog, of volg Craftsmen op Twitter, LinkedIn of Facebook, want, rest assured, ik kom er ná de conferentie zeker op terug.

Mocht je andere vragen hebben of zelf naar de conferentie toe gaan, ook dan hoor ik het graag. Ik ben te bereiken via  030-2270934 of per e-mail op hello@craftsmen.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *