Live at J-Fall!

Deze week is Craftsmen goed vertegenwoordigd op J-Fall, met maar liefst twee sprekers. Mis het niet! Dit zijn de talks om naar uit te kijken:

Titel : De geheimen achter een succesvolle intake!

Spreker : Paul Kraak
Datum : donderdag, 31 oktober 2019
Tijdstip : 12.30 – 13.30u
Locatie : Zaal 6

Collega Paul Kraak neemt ons mee in de kunst van succesvolle intakes. Want je kunt nog zo goed coden, de ander overtuigen dat jij van onschatbare waarde bent voor het bedrijf waar je het gesprek mee voert, is minstens zo belangrijk.

Tijdens een intake zijn je ‘soft skills’ van levensbelang.

De potentiële opdrachtgever gaat ervan uit dat je technisch bekwaam bent. Hij heeft je CV gezien, of je een korte programmeeropdracht gegeven, dus hij zal op zoek gaan naar andere aanwijzingen om te zien of je die droomkandidaat bent.

In Pauls presentatie word je stap voor stap door het intake-proces geleid, terwijl hij inzoomt op de voorbereiding, percepties en verwachtingen van de intake.

Je leert hoe je het gesprek kunt beïnvloeden, hoe je relevant kunt zijn en hoe je jezelf presenteert als de best geschikte kandidaat!

Over Paul:

Paul Kraak is General Manager en mede-oprichter van Craftsmen (Software Development).

In 2010 ontwikkelde hij een Intake Training voor Software Engineers, omdat hij merkte dat veel Engineers worstelen tijdens intakes. In de afgelopen jaren heeft hij meer dan 1.000 Software Engineers opgeleid en hen geholpen een gave opdracht te vinden.

Paul heeft bij een groot aantal opdrachtgevers deze training mogen verzorgen.


Titel : Cryptography 101 voor Java Developers

Spreker : Michel Schudel
Datum : donderdag, 31 oktober 2019
Tijdstip : 10.35u – 11.25u
Locatie : Zaal 1

Je logt in op je favoriete crypto-valuta-exchange via https met een gebruikersnaam en wachtwoord, voert enkele transacties uit, en je bent helemaal niet verbaasd dat, wat de veiligheid betreft, alles koek en ei is…

…terwijl de hoeveelheid cryptografie om dit alles te laten gebeuren, adembenemend is. Om te begrijpen wat er onder de motorkap gebeurt, als ontwikkelaar, is het belangrijk om in de sleutelconcepten van cryptografie te duiken en deze te doorgronden.

In deze sessie ontdek je wat cryptografie eigenlijk is en gebruiken we de JCA (Java Cryptography API) en JCE (Java Cryptography Extensions) in de JDK om belangrijke concepten uit te leggen en te demonstreren, zoals:

  • Bericht samenvattingen (hashing)
  • Versleuteling, zowel symmetrisch als asymmetrisch
  • Digitale handtekeningen, zowel symmetrisch als asymmetrisch

Verder laten we zien hoe deze concepten hun weg vinden naar verschillende praktische toepassingen, zoals:

  • https en certificaten
  • salted wachtwoord controleren
  • blockchain-technologie

Na deze sessie heb je een goed inzicht in de basis van cryptografie, de toepassingen en specifiek het gebruik van de cryptografie-API’s in Java.

Over Michel:

Michel Schudel is sinds 1998 een gepassioneerde Java-ontwikkelaar en bouwde verschillende Java-oplossingen voor banken, verzekeringsmaatschappijen en telecomaanbieders. Hij heeft het goede, het slechte en het lelijke in Java-land gezien.

Hij houdt van het ontwikkelen van software met frameworks zoals SpringBoot om zo snel up2speed te zijn. Verder coacht hij graag junior-ontwikkelaars in Core Java. Michel werkt bij Craftsmen aan een uitdagende opdracht bij de Rabobank.


Veel plezier deze week op J-Fall. En mocht je een van beide talks bijwonen, laat dan weten wat je ervan vond? Tag ons op LinkedIn, Instagram of Twitter, dan kunnen we volgende presentaties en events nog beter afstemmen op je wensen.

Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published.