Een eigen hackathon houden is cool!

Hoe maak je met hulp van een Raspberry Pi en een drone de beste close-up foto’s van een cirkel op een wand? Die vraag staat binnenkort centraal bij onze eerste Craftsmen-hackathon op het KNVB-Campus in Zeist. Een uitdaging die garant staat voor een hoop fun, lekker hacken en vast creatieve softwareoplossingen!

Het uiteindelijke doel is een softwareoplossing te bouwen die de drone een foto laat maken die zo dicht
mogelijk bij het midden van de cirkel komt. Belangrijk gegeven hierbij is dat de drone geen gps heeft en de camera aan de voorkant van de drone zit.

Een grote uitdaging

Het idee voor de hackathon-opdracht is ontstaan omdat een aantal collega’s voor het Kadaster werken. Het lijkt ons interessant om uiteindelijk met drones bepaalde percelen in kaart te brengen en die gegevens bijvoorbeeld direct te koppelen aan de kadastrale gegevens. Voor deze hackathon van één dag is die vraag wat te groot, maar het vormt een mooie basis.

De grote uitdaging voor de teams is het goed aansturen van de drone in combinatie met het nauwkeuring laten werken van de beeldherkenning. Het team die deze combinatie het beste en meest stabiel bouwt, wint. Voor een goede start is het belangrijk dat de deelnemers zich voorbereiden, de ‘plumbing’ voor het aansturen van de drone moet eigenlijk al klaar zijn.

De eerste Craftsmen-hackathon

Een extra dimensie aan de eerste Craftsmen-hackathon is dat we gebruikmaken van de Raspberry Pi. Voor Sinterklaas hebben alle collega’s binnen Craftsmen deze cadeau gekregen. Ter voorbereiding op de Hackathon heeft iedereen ook een drone gekregen. Daar gaan we nu dus écht mee aan de slag. Zo krijg je extra bonuspunten als je de werkende client applicatie draaiend op de Raspberry Pi krijgt en zo de drone bestuurd.

Het is goed dat we dit soort dingen ook bij Craftsm
en doen. Je leert op een andere manier je collega’s kennen en wie weet komen er nog interessante oplossingen uit voort. Het is uitdagend om in een korte periode concreet met een drone en beeldherkenning aan de slag te gaan. Het competitie-element maakt het natuurlijk helemaal af.

Een Extra Plus

Als consultant zie ik mijn Craftsmen-collega’s niet dagelijks, dit soort evenementen zijn daarom extra leuk en goed voor de teamband. We hebben regelmatig kennissessies op kantoor, maar zo’n hackathon is toch net even anders. Dat dit soort dingen bij ons worden gefaciliteerd en georganiseerd is één van de redenen dat ik nu bij Craftsmen werk. Dat is toch een extra pluspunt!

Je merkt dat er serieus werk van wordt gemaakt. Er is een hele leuke opdracht geformuleerd waarvoor we een drone en Raspberry Pi hebben gekregen. Ik weet zeker dat er collega’s zijn die daar na de hackathon verder mee gaan spelen. Ook de locatie, bij de KNVB in Zeist, werkt inspirerend. Het maakt het geheel helemaal af. Ik heb echt zin in de hackathon!

Kennis delen!

Ook zo benieuwd naar de oplossingen die de verschillende teams hebben bedacht? Houd onze blog dan in de gaten. Na de hackathon plaatsen we een update. Of vraag het ons persoonlijk en wie weet kunnen we elkaar inspireren! We zijn te bereiken op 030-2270934 of per e-mail op hello@craftsmen.nl.
 

One thought on "Een eigen hackathon houden is cool!"

Leave a Reply

Your email address will not be published.