Welkom in de wereld van Progressive Web Apps

“An innovative new way to create applications for mobile devices”

Apps die naadloos integreren in elk device. Niet te onderscheiden van ‘native apps’. Gebouwd met één technologiestack. Te installeren zónder afhankelijk te zijn van een app store. Klinkt fantastisch? Dat is het! En het is geen toekomstmuziek. Je kunt vandaag al aan de slag met ‘progressive web apps’ (PWAs).

Afgelopen week heeft Dirk Luijk namens Craftsmen een workshop verzorgd bij uitgeverij Malmberg in ‘s-Hertogenbosch. Centraal stond de vraag: kun je puur met webtechnologie een app bouwen die niet van een native app te onderscheiden is?

In de workshop het antwoord (spoiler alert – zie eerste alinea, het kan ;). En volop aandacht voor tal van facetten van progressive web apps, zoals offline beschikbaarheid, add to homescreen en responsiveness. Onder meer door een aantal technische onderwerpen uit te lichten, zoals ECMAScript, Service Workers en App Manifests.

De workshop is zo toegankelijk mogelijk opgezet. Want ook al lijkt het onderwerp een feestje voor frontend developers, ook testers, backend developers of ontwerpers waren van harte welkom.

Aan de slag

In korte, losse presentaties geeft Dirk telkens een uitleg, waarna je in een workshop samen met anderen enkele opdrachten mag uitvoeren. Einddoel: een webapplicatie die naadloos integreert in je eigen smartphone.

De reacties waren erg positief. De strekking ervan: niet alleen is het onderwerp voor iedereen relevant, het is ook erg uitnodigend om ermee te werken.

Dirk is zelf ook enthousiast: “Ik vind het erg leuk om deze workshop te verzorgen, om zo aan mensen te laten zien hoe snel webtechnologie de laatste jaren is gegroeid.”

“Er worden steeds weer nieuwe frameworks en tools geïntroduceerd. Dat is soms best lastig om allemaal bij te houden. Maar laat je daardoor niet uit het veld slaan. Met een beetje HTML en JavaScript ligt de wereld, zeker met PWA, voor je open.”

Welkom! 

Wil je deze workshop ook volgen bij jouw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op, of kijk eens bij de andere workshops die we aanbieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *