Talking DevTalksJunior

He’s back. Vers terug uit Roemenië waar hij te gast was als spreker op DevTalksJunior.

Met op het menu zijn befaamde workshop ‘Build your own Blockchain in Java.’

Een beetje Craftsmen-volger weet dan natuurlijk direct over wie we het hebben: Michel Schudel.

Michel, hoe was het? Wat leuk dat de organisatie specifiek jou hiervoor gevraagd heeft (en je er de tijd voor wist te vinden)! Ook tijd voor een blikseminterviewtje?

Kom maar op!

Wat is het doel / idee achter deze conferentie?

DevTalksJunior is een evenement speciaal voor high potential Software Engineers.

Op DevTalksJunior vind je 50 nationale en internationale sprekers die hun kennis delen, verdeeld over diverse onderwerpen zoals Digital Transformation, Security, Testing, Java, Gaming en Career & Entrepreneurial Talks.

Het doel achter de conferentie is om developers met relatief weinig ervaring (tot 3 jaar) de kans te bieden om kosteloos kennis op te doen over de bovengenoemde gebieden.

Wat is er bijzonder aan?

DevTalksJr wordt georganiseerd vanuit Catalyst Solutions. Een klein team van 3-5 personen die alle DevTalks organiseren. En dat doen ze met verve.

Het geheel was ook deze keer weer uitstekend verzorgd. Locatie was een bioscoop in hartje Boekarest, met 5 zalen die de hele dag beschikbaar waren voor de sessies.

Op vrijdag konden we bovendien meedoen met een ‘free walking tour’, waarbij we de highlights van Boekarest in ongeveer 3 uur hebben bekeken.

Wat vind jij er leuk aan? Wat heb jij ervan geleerd?

Door de jaren heen heb ik veel junior developers mogen begeleiden tijdens hun opleidingstraject. Ik vind het altijd bijzonder leuk om kennis over te dragen aan deze doelgroep.

Ik heb in de afgelopen jaren geleerd dat het de kunst is om sessies qua tempo en interactie aan het publiek aan te passen.

Zijn er specifieke vaardigheden en/of ‘vakmanschap-eigenschappen’ die je anderen kunt aanbevelen?

Als je voor een junior audience spreekt, is het een uitdaging om je sessie zodanig af te stemmen dat je alsnog iedereen ‘mee’ krijgt. Dat wil zeggen dat je rekening moet houden met het tempo en de diepgang.

Wat ook goed werkt is om het publiek expliciet aan te moedigen om vragen te (durven) stellen.

Okay, we hadden beloofd het kort te houden: super om even te horen hoe het was, met dank voor tips en welkom terug in NL!

Mulțumesc!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *