Kleinste grote tech-conferentie van Nederland

Onlangs hadden we ons jaarlijkse strategieweekend. Koppen bij elkaar en nadenken over de plannen voor komend jaar. In een prachtige villa op de Veluwe konden we ons in alle rust focussen op de weg die voor ons ligt.

En toen zagen we hem ineens. In dat vooruitschiet. Klaarhelder. Craftscon!

De grootste miniconferentie, of de kleinste grote conferentie, voor iedereen die de essentie van onze beste workshops graag vlot tot zich wil nemen.

Craftscon wordt onze manier van iets teruggeven, een bedankje, aan de Software Development Community in Nederland. Laagdrempelig, inhoudelijk sterk, maar ook hapje, drankje, gewoon goed en gewoon leuk.

Wil je niet missen!

Okay, graag delen we dus nu al alle details over Craftscon, alleen… ze zijn er nog niet 😉 We gaan het concept nu uitwerken en komen er zo snel mogelijk op terug, goed? Afgesproken!

Tip: volg ons hier, dan zit je straks op de eerste rij.

Masters of Craftsmen

Naast serious business hadden we het weekend uiteraard ook nog tijd voor wat luchtigere zaken. Zoals onze ‘Masters of Craftsmen’. In kleine groepjes werden (programmeer)opdrachten voor elkaar bedacht die de teams vervolgens binnen 30 minuten moesten oplossen.

Zoals je misschien wel verwacht moest hier natuurlijk ook dringend een eigen competitie dashboard voor ontwikkeld worden, gebaseerd op Angular8, Gitlab, Firebase, Gradle en Java11.

Dashboard Angular

Al met al een zeer geslaagde ‘funprogging contest’. Alle puzzles waren goed en uitdagend => de kwaliteit was hoog!

Team ‘2hot2handle’ was de uiteindelijke winnaar en heeft de prijs in dankbaarheid aanvaard. Te weten: komend najaar als team meedoen met de landelijke 2019 editie van Masters of Java.

Zo houden we elkaar enthousiast aan de slag!

Overigens, als je geïnteresseerd bent in het organiseren van een eigen interne hackathon gebaseerd op deze ‘Masters of …’-opzet. En je kunt daar hulp bij gebruiken, laat maar weten.

Dank alvast voor je interesse; in Craftscon, of onze workshops en/of sowieso voor het lezen van deze blog. We melden ons snel weer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *